Remco Janssen

Home / Remco Janssen

8. remco A2 posterMijn naam is Remco Janssen, 25 jaar en woonachtig te Geulle. Geboren in Maastricht en getogen in Rothem. Als jonge tiener was ik door mijn ouders altijd betrokken in het jeugdwerk van Rothem. Het kindervakantiewerk, het jongerenkoor etc. hebben een groot deel van mijn leven gevormd. Ik heb de PABO gevolgd in Sittard en ben toen met veel enthousiasme gestart aan mijn carrière als meester op de basisscholen in Limburg. Ik werk daardoor regelmatig voor de scholen in de verschillende kernen in Meerssen. Tegelijkertijd werd ik trainer van een meidenteam in Maastricht.

Ik ben iemand die het verenigingsleven hoog heeft zitten. Zo ben ik na mijn stoppen in het jeugdwerk in Rothem toch verbonden gebleven aan de organisatie. Ik ben daarnaast ook lid geworden van Schutterij Remigius en de Jonkheid Bartholomeus in Meerssen.
Door mijn werk kwam ik terecht op verschillende scholen en daardoor verschillende dorpen en wijken in Limburg. Ik zag kinderen met een goede thuissituatie en kinderen met een minder goede thuissituatie. Ik ben door het zien van deze situaties nog meer begaan geworden met deze kinderen en gezinnen. Ik heb geprobeerd dit te verbeteren door een landelijke actie te verkleinen naar onze gemeente. Dit is mij en de geweldige mensen om mij heen helaas niet gelukt.
Dit wil niet zeggen dat ik er mee gestopt ben om mensen te helpen. Het is zelfs een van de hoofdredenen geweest dat ik de politiek in stap. Al ben ik politiek onervaren, ik wil graag zorgen dat mensen een basis hebben, waardoor ze hoge zelfredzaamheid creëren. Echter ook dat mensen activiteiten hebben waardoor het woord “samen” in samenleving ook daadkracht heeft.