Frank Sünnen

Home / Frank Sünnen

3. frank A2 posterMijn naam is Frank Sünnen, ik ben 53 jaar en getrouwd met Annelies Ramakers.
Ik werk voor MEE Zuid-Limburg als “speciaal maatschappelijk werker voor mensen met een beperking”. Mijn werkgebied bestaat uit de gemeenten Voerendaal, Simpelveld en Nuth. Door mijn werk ben ik goed op de hoogte van wat er in gemeenschappen speelt en ook wat er vaak achter de voordeur van een gezin aan de hand kan zijn. Mijn ervaring is dat door samenwerking met ambtenaren van WMO en Jeugd, thuiszorgmedewerkers, maatschappelijk werkers en consulenten van de sociale diensten, burgers en gezinnen goed ondersteund kunnen worden.

Als sociaal bewogen mens ben ik altijd wel (bestuurs)lid geweest van een vereniging.
Tijdens de verkiezingen van 2014 ben ik actief geworden als steunfractielid en burgerraadslid. Nadat Marcel Smeets als raadslid was gestopt, ben ik toegetreden tot de fractie van FOCUS. Sinds de zomer van 2015 ben ik raadslid. Er zijn veel veranderingen in het Sociaal Domein van de gemeente. Daarom vind ik ook dat in een gemeenteraad mensen zitting moeten nemen die werkzaam zijn in het Sociaal Domein. Zo kun je ervoor zorgen dat ook op dat terrein deskundige mensen meebepalen over het gemeentelijk beleid. Naast mijn werk besteed ik dan ook graag tijd in FOCUS: dus in de Meerssense gemeenschap!

Mijn ambitie voor de komende raadsperiode ligt uiteraard ook weer in het Sociaal Domein van onze gemeente. Ik wil graag dat iedere burger van Meerssen kan meedoen met onze samenleving. Gewoon als het kan en speciaal als het nodig is.
Verder ligt mijn FOCUS ook op de kern Meerssen: zorgen voor een aantrekkelijk winkelgebied, extra aandacht voor de “zilveren generatie”, zodat die zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven meedoen met de samenleving.

Kortom, ik wil ervoor zorgen dat we in onze gemeente zo fijn mogelijk kunnen blijven wonen en leven (recreëren, sporten en onderwijs volgen etc.).