Frank Sünnen

Home / Frank Sünnen

FrankIk ben Frank Sünnen, 49 jaar en ben nu 12 jaar getrouwd met Annelies Ramakers.

Ik woon al sinds 1989 in de gemeente Meerssen. Ik ben actief geweest bij CV de Havermennekes, RTME en Atletiekvereniging Caesar in Beek. Ik ben al 14 jaar werkzaam bij MEE Zuid-Limburg. Dit is een instelling die mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking ondersteunt bij opvoeding, scholing, relaties, wonen, financiën etc.

Juist voor mensen met een beperking en ouderen gaat er de komende jaren veel veranderen. Ik ben momenteel onder andere werkzaam als coördinator van een Sociaal Wijkteam in Maastricht. Daar werken diverse welzijnswerkers en zorgprofessionals intensief in een team samen om op een vernieuwende manier ondersteuning te bieden aan kwetsbare burgers uit twee wijken.

De reden waarom ik me als kandidaat-raadslid voor Focus heb aangemeld is, dat ik denk dat ook in Meerssen de aanstaande veranderingen op het gebied van zorg en welzijn vragen om een vernieuwende benadering. Daar hoort een gemeente bij die open staat voor de ideeën van haar burgers. En ook een gemeente die niet in hokjes denkt, maar samen met diverse beroepskrachten ondersteuning realiseert voor en met kwetsbare burgers. Ik heb nog geen politieke ervaring, maar denk dat ik vanwege mijn kennis op dit gebied een heel goede bijdrage hieraan leveren kan.